Verzekeringen

Mammacare-bedrijven die SEMH gecertificeerd zijn (MammaCare certificering MMC) én een contract met de zorgverzekeraars hebben, kunnen rechtstreeks bij deze verzekeraars in Nederland declareren. Verzekeraars weten namelijk dat deze bedrijven kwaliteit leveren. Deze rechtstreekse declaratie betekent weer extra service naar de cliënt, want de consument hoeft de rekening daardoor niet voor te schieten.

Vergoeding borstprotheses

Borstprotheses worden uit de basisverzekering van de zorgverzekeraar vergoed. Meestal heeft u elke 2 jaar recht op een borstprothese. Bij sommige zorgverzekeraars wordt de borstprothese jaarlijks vergoed. Anderen geven ook een vergoeding voor bijv. een zwemprothese of protheselingerie. Dit alles staat in uw zorgpolis. Indien u hier niet uitkomt, kan uw mammacare-adviseur met u meekijken. 

Vergoeding oedeem- & littekenbehandelingen

De behandeling van bijvoorbeeld lymfoedeem en operatielittekens door een gediplomeerd huidtherapeut wordt vaak vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed. KLachten als lymfoedeem gaan helaas niet vanzelf over. Blijf dus niet met klachten rondlopen, maar maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek bij een gediplomeerde huidtherapeut. Vaak heeft een mammacare-adviseur een samenwerking met zo’n gediplomeerde huidtherapeut.

© 2021 NVMCZ – Privacybeleid NVMCZ

Webdesign gerealiseerd door Vossystems