Lymfoedeem & littekens

Het lymfestelsel in uw lichaam is belangrijk voor de afweer tegen infecties en het opruimen van afvalstoffen uit de weefsels. Bovendien zorgt het ervoor dat het vochtgehalte van de weefsels in evenwicht blijft. Raakt dit stelsel uit balans, bijvoorbeeld door verwijdering van de lymfeklieren of door bestraling van de lymfklieren, dan kan de afvoer van lymfevocht stagneren en ontstaat er ophoping van lymfevocht; lymfoedeem.

Ook littekens van de operatie kunnen veel klachten veroorzaken. Voor beide klachten bent u bij veel van onze NVCMZ leden aan het juiste adres. 

Lichamelijke klachten

Veel cliënten krijgen na de behandeling van borstkanker te maken met diverse klachten. Zoals oedeem in borst, flank of arm, verhardingen van de huid, steken in het aangedane gebied, moe zwaar gevoel of last van het litteken. Blijf niet rondlopen met deze klachten, want helaas gaan ze niet vanzelf over! Ook voor de nazorg bij kanker bent u bij veel mammacare-specialisten aan het juiste adres. Bijvoorbeeld voor een compressie-BH, het aanmeten van een elastische kous of behandeling van uw littekens. Vraag ernaar bij uw mammacare-speciaalzaak.

@NVMCZ 2021 – Privacybeleid NVMCZ

Webdesign gerealiseerd door Vossystems