Borstprothese

Afhankelijk van ziektegeschiedenis,  operatiegebied en  wensen adviseert uw mammacare-adviseur een borstprothese. Omdat iedere vrouw anders is, bestaan er verschillende vormen, maten en modellen van verschillende merken.  De meeste mammacare-adviseurs werken met gerenommeerde merken als Anita, Amoena, Basko, Staco en Susa.

Materiaal

Tegenwoordig zijn veelal alle borstprotheses van siliconen gemaakt. Dit is een veelzijdig, huid- en lichaamsvriendelijk materiaal, dat het vrouwelijke borstweefsel het meest natuurlijk nabootst. Het voelt zacht aan, is vochtregulerend en neemt snel de lichaamstemperatuur aan. Ook zijn siliconen borstprotheses bestand tegen crèmes, chloor en zeewater.

Verschillende vormen

Samen met uw mammacare-adviseur bepaalt u het model en maat van uw borstprothese. Dit kan een volledige of een deelprothese zijn. Om optimale symmetrie in uw lichaam te realiseren, wordt er wordt altijd gekeken naar uw eigen borst. Zowel bij volledige als bij deelprotheses zijn er verschillen in vorm, gewicht en in het volume.

Verschillende soorten

Wanneer uw borst volledig verwijderd is, zal uw mammacare adviseur een volledige prothese adviseren. De huidige volledige protheses zijn veelal lichtgewicht. Uw mammacare-adviseur kan u exact vertellen én tonen wat de beste mogelijkheden voor u zijn. Het aanmeten van een borstprothese moet secuur en deskundig gebeuren. Leden van de NVMCZ hebben hiervoor trainingen gevolgd, zodat u zeker weet dat u het juiste advies krijgt.

Deelprothese

Deelprotheses zijn bestemd voor vrouwen die een borstbesparende operatie hebben ondergaan. Door deze operatie kunnen uw borsten namelijk verschillend in maat worden. Dit kan direct na de operatie al het geval zijn, maar ook enkele jaren later ontstaan. Door middel van een deelprothese wordt dit verschil opgeheven.

Contactprothese

Contactprotheses of plakprotheses zitten op de huid geplakt, waardoor ze dicht op het lichaam zitten. Om ervoor te zorgen dat de plaklaag van de contactprothese goed functioneert, vraag een plakprothese om secuur onderhoud.

Zwemprothese

Gaat u veel zwemmen? Overweeg dan een additionele zwemprothese Deze zijn lichter dan een reguliere borstprothese. Bovendien hebben deze protheses een golvende vorm aan de onder- en achterzijde, wat bevorderlijk is voor de lucht- en waterdoorstroming. Bovendien is de film rond deze prothese extra bestand tegen zout, water of chloor. Uw mammacare-adviseur vertelt u er graag meer over.

De leden van NVMCZ

De leden van NVMCZ

© 2021 NVMCZ – Privacybeleid NVMCZ

Webdesign gerealiseerd door Vossystems